Nagels kort
Controleer je handen en voeten op korte nagels. Dit voorkomt verwondingen aan jezelf maar ook aan je judovriend(in).

Heb je lang haar, zorg dat een ander er geen last van heeft
Lang haar in een staart. Nooit speldjes of andere metalen en scherpe voorwerpen in het haar!

Geen sieraden
Zorg dat je tijdens het judoën geen oorbellen in hebt. Armbanden, touwtjes, piercings, kettingen en ringen ook niet, dit i.v.m. het verwonden van jezelf en anderen.

Kleding in orde
Je kunt de eerste 4 lessen een pak lenen, daarna zorg je dat je een eigen pak hebt.
Judokleding: Jas, Broek, Band.  De judovereniging heeft nog een aantal nieuwe pakken in eigen bezit die met korting gekocht kunnen worden. Informatie bij het secretariaat

Schoon
Kom niet de zaal (dojo) binnen met vieze voeten en handen. Desnoods was je ze eerst nog even in de kleedkamer. Zorg ook dat je pak er schoon en netjes uitziet. Ook raden we je aan om te douchen na de training en/of wedstrijden.

Kleedkamer
In de kleedkamer doe je normale kleding in je sporttas en je schoeisel onder de bank. Je jas hang je aan de kapstok (op deze manier raken er veel minder spullen zoek). Laat de kleedkamer netjes achter, ruim papiertjes etc. op zodat het er altijd netjes uitziet. De sporttas mag je eventueel in de zaal zetten.

Slippers/blote voeten
In de dojo en op de mat lopen judoka’s op blote voeten. Als ze naar de kleedkamer of toilet gaan op (eigen) slippers. Dit is verplicht. Omdat in de kleedkamer altijd besmetting mogelijk is, is dit de beste bescherming voor jezelf. Ouders lopen niet op schoenen, maar op sokken of meegebrachte slippers of maken gebruik van een plastic schoenhoesje, in de dojo.

T-shirt onder judopak

Dames moeten een T-shirt dragen onder het judopak i.v.m. veiligheid mag er onder een judopak absoluut géén hemd gedragen worden. Mannen mogen ook géén hemd of T-shirt dragen.

 

Etenswaren

Tijdens judo les of een wedstrijd heb je geen kauwgum of andere etenswaren in je mond of bij je in de Dojo.



Judoka’s moeten zelf zorgdragen voor naleving van deze punten in dojo en kleedkamers.